Δείτε αναλυτικά τα υλικά και τη συνταγή στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. 
  • Βάζουμε τα μισά χτένια στο τηγάνι και αλατοπιπερώνουμε. 
  • Αφήνουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να ροδίσει η μία πλευρά και αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. 
  • Σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά ώστε να χρυσαφίσει και η άλλη πλευρά.
  • Αφαιρούμε τα χτένια από το τηγάνι και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα μισά χτένια. 
  • Αφαιρούμε και τη δεύτερη δόση από το τηγάνι. 
  • Προσθέτουμε το βούτυρο στο τηγάνι και αφήνουμε να λιώσει. 
  • Κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες και σοτάρουμε για 1 λεπτό. 
  • Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού. 
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τα χτένια και τον μαϊντανό.
  • Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.