Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τα υλικά στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Χωρίζουμε τη ζαχαρόπαστα σε 4 ίσια κομμάτια περίπου 30 γρ. και το μάρτσιπαν σε 4 ίσα κομμάτια των 50 γρ.
  • Ανοίγουμε τα κομμάτια του μάρτσιπαν με τον πλάστη ή τα χέρια μας σε οβάλ σχήμα.
  • Τοποθετούμε τα στικ στην μέση, αφήνοντας να περισσεύει λίγο στην άκρη.
  • Έπειτα πλάθουμε ελαφρά με τα χέρια προσέχοντας να μην μας σπάσει το στικ και δίνουμε κυλινδρικό σχήμα έτσι ώστε να θυμίζει δάχτυλο.
  • Με τον πλάστη ή με τα χέρια μας, ανοίγουμε σε οβάλ σχήμα τα κομμάτια της ζαχαρόπαστας.
  • Καλύπτουμε ομοιόμορφα τα μάρτσιπαν μου πλάσαμε πριν.
  • Στις άκρες τοποθετούμε τα αμύγδαλα και έπειτα πιέζουμε ώστε να πάρουν την μορφή νυχιών για τα δάχτυλα.
  • Με μία οδοντογλυφίδα ή με ένα μαχαίρι χαράζουμε γραμμές δημιουργώντας τις κλειδώσεις των δακτύλων.
  • Μπορούμε αν θέλουμε να τα βάψουμε μαύρα με λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
  • Trick or Treat?