Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τα υλικά στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100 °C στον αέρα.
  • Για τη μαρέγκα χρειαζόμαστε ένα μίξερ και φροντίζουμε ο κάδος να είναι πεντακάθαρος.
  • Χτυπάμε με το σύρμα του μίξερ στη μεσαία ταχύτητα τα ασπράδια, το αλάτι και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε σε 10 δόσεις την κρυσταλλική ζάχαρη και περιμένουμε να αφρατέψει.
  • Μόλις αφρατέψει και γυαλίσει, δοκιμάζουμε λίγο από τη μαρέγκα για να δούμε αν έχει διαλυθεί τελείως η κρυσταλλική ζάχαρη. Αν δεν έχει διαλυθεί συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το χτύπημα.
  • Όταν είναι έτοιμο το μείγμα προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε για άλλα 10 δευτερόλεπτα στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  • Βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ και σχηματίζουμε τις μαρέγκες- φαντασματάκια σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Βάζουμε το μείγμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσια μύτη κορνέ 5-8 χιλ.  και σχηματίζουμε τις μαρέγκες- φαντασματάκια όπως βλέπουμε στην εικόνα.
  • Ψήνουμε για 2 ώρες.
  • Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
  • Βουτάμε ελαφρά μία οδοντογλυφίδα στο μαύρο χρώμα ζαχαροπλαστικής και σχηματίζουμε τα μάτια.