Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τα υλικά στο akispetretzikis.com.
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100 °C στον αέρα.
- Για τη μαρέγκα χρειαζόμαστε ένα μίξερ και φροντίζουμε ο κάδος να είναι πεντακάθαρος.
- Χτυπάμε με το σύρμα του μίξερ στη μεσαία ταχύτητα τα ασπράδια, το αλάτι και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε σε 10 δόσεις την κρυσταλλική ζάχαρη και περιμένουμε να αφρατέψει.
- Μόλις αφρατέψει και γυαλίσει, δοκιμάζουμε λίγο από τη μαρέγκα για να δούμε αν έχει διαλυθεί τελείως η κρυσταλλική ζάχαρη. Αν δεν έχει διαλυθεί συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το χτύπημα.
- Όταν είναι έτοιμο το μείγμα προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε για άλλα 10 δευτερόλεπτα στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
- Βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ και σχηματίζουμε τις μαρέγκες- φαντασματάκια σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Βάζουμε το μείγμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσια μύτη κορνέ 5-8 χιλ. και σχηματίζουμε τις μαρέγκες- φαντασματάκια όπως βλέπουμε στην εικόνα.
- Ψήνουμε για 2 ώρες.
- Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
- Βουτάμε ελαφρά μία οδοντογλυφίδα στο μαύρο χρώμα ζαχαροπλαστικής και σχηματίζουμε τα μάτια.