Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τα υλικά στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. βούτυρο ghee σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα σολομού και σοτάρουμε στο τηγάνι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. 
  • Αφαιρούμε τα φιλέτα από το τηγάνι και μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. 
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. 
  • Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο ghee στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσαφίσουν ελαφρά. 
  • Προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι και να χάσει τον όγκο του. 
  • Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, τον κουρκουμά, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε, και αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά το γάλα. 
  • Βάζουμε τα φιλέτα σολομού στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά με τη σάλτσα, μέχρι να καλυφθούν. 
  • Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό, και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.