Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τα υλικά στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη βάση

  • Αφήνουμε τη ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. 
  • Βουτυρώνουμε μια ορθογώνια ταρτιέρα 20x30 εκ. και στρώνουμε τη ζύμη. 
  • Την ψήνουμε για 25 λεπτά έχοντας τοποθετήσει στην επιφάνειά της μια μεμβράνη, πάνω στην οποία έχουμε απλώσει ρύζι ή όσπρια για βάρος (για να μη φουσκώσει η ζύμη). 
  • Αφαιρούμε τη μεμβράνη με το ρύζι ή τα όσπρια και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι η ζύμη να χρυσαφίσει (το ρύζι ή τα όσπρια που έχουμε χρησιμοποιήσει για βάρος δεν μπορούμε να τα μαγειρέψουμε. Τα χρησιμοποιούμε ξανά μόνο ως βάρος για τις τάρτες).
  • Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πάνω σε μια σχάρα για 20 λεπτά.
  • Απλώνουμε στην επιφάνειά της το dulce de leche και ρίχνουμε το αλάτι. 

Για την επικάλυψη

  • Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 1 λεπτό. Εάν δεν έχει λιώσει εντελώς η κουβερτούρα, ανακατεύουμε το μείγμα, και βάζουμε ξανά στον φούρνο μικροκυμάτων για λίγα ακόμα δευτερόλεπτα.
  • Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τους επιπλέον κρόκους και τη ζάχαρη για 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν. 
  • Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στην τάρτα, πάνω από την καραμέλα. 
  • Περιχύνουμε τη λιωμένη λευκή κουβερτούρα, και δημιουργούμε σχήματα με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά. 
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα για 20 λεπτά.
  • Κόβουμε σε κομμάτια, περιχύνουμε με το dulce de leche, σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτού, και περιχύνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα.