Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τα υλικά στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Στο μπολ προσθέτουμε πιπέρι, αλάτι, θυμάρι, 20 γρ. παρμεζάνα τριμμένη, το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  • Πανάρουμε, πολύ καλά, ένα ένα τα φιλέτα κοτόπουλου.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο, βάζουμε τα φιλέτα και τα σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές για να πάρουν χρώμα. Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε κρεμμύδι ψιλοκομμένο, σκόρδο ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε και αφήνουμε για να καραμελώσουν. Προσθέτουμε μανιτάρια κομμένα σε χοντρά κομμάτια και ψήνουμε για να πάρουν χρώμα.
  • Ρίχνουμε βαλσάμικο ξίδι με ρόδι, μέλι, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε τα φιλέτα πίσω στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε κρέμα γάλακτος, λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
  • Πριν το βγάλουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το εστραγκόν και συνεχίζουμε να ψήνουμε.

Για το σερβίρισμα

  • Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει.
  • Προσθέτουμε ελαιόλαδο, κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, εστραγκόν, σκόρδο ψιλοκομμένο, μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για να πάρουν χρώμα.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε βούτυρο, ανακατεύουμε για να λιώσει και να πάει παντού. Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι, αλάτι και πιπέρι.
  • Στο τηγάνι με το κοτόπουλο ρίχνουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα. Ανακατεύουμε για να λιώσει και να πάει παντού.
  • Σερβίρουμε με φρέσκα μυρωδικά.