Δείτε αναλυτικά τα υλικά και τη συνταγή στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Κόβουμε τα κουμκουάτ στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους.
  • Βάζουμε τα κουμκουάτ στο μηχάνημα με τα μαχαίρια και τα χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν και να γίνουν πολτός.
  • Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα φιστίκια με ένα κουτάλι.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα φιστίκια σιγά σιγά στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τον πολτό από τα κουμκουάτ και χτυπάμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
  • Ρίχνουμε το βούτυρο, το γιαούρτι στον κάδο του μίξερ, και χτυπάμε καλά για 2-3 λεπτά.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα 35x10 εκ. και μεταφέρουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς πάνω σε μια σχάρα.
  • Ξεφορμάρουμε το κέικ και το σερβίρουμε από πάνω με γλυκό του κουταλιού κουμκουάτ.