Δείτε αναλυτικά τα υλικά και τη συνταγή στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη μαρέγκα

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 130ο C στον αέρα.
  • Για τη μαρέγκα χρειαζόμαστε ένα μίξερ και φροντίζουμε ο κάδος να είναι πεντακάθαρος.
  • Χτυπάμε με το σύρμα του μίξερ σε δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να αφρατέψουν, για περίπου 3-4 λεπτά.
  • Προσθέτουμε σε 10 δόσεις την κρυσταλλική ζάχαρη και περιμένουμε να αφρατέψει.
  • Μόλις αφρατέψει και γυαλίσει, δοκιμάζουμε λίγο από τη μαρέγκα για να δούμε αν έχει διαλυθεί τελείως η κρυσταλλική ζάχαρη. Αν δεν έχει διαλυθεί συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το χτύπημα.
  • Όταν είναι έτοιμο το μείγμα προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, τα φουντούκια σε σκόνη, και χτυπάμε για άλλα 10 δευτερόλεπτα στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Σε 2 ταψιά στρώνουμε από 1 λαδόκολλα στο καθένα.
  • Μεταφέρουμε τη μαρέγκα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ίσια μύτη κορνέ 10 mm.
  • Με κυκλικές κινήσεις σχηματίζουμε στο κάθε ταψί 6 στρογγυλές μαρέγκες στο μέγεθος των μπισκότων βρόμης, και πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα φουντούκια. Συνολικά θα σχηματίσουμε 12 μαρέγκες.
  • Ψήνουμε για 1 ώρα ώστε οι μαρέγκες να είναι τραγανές.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν καλά.

Για τη μους

  • Παράλληλα, σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει μια βράση. 
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια, και αφήνουμε για 2 λεπτά ώστε να λιώσει. Στη συνέχεια ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι.
  • Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, μεταφέρουμε τη γκανάς σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη ώστε να εφάπτεται στη γκανάς. Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
  • Αφαιρούμε από το ψυγείο και μεταφέρουμε τη γκανάς στον κάδο του μίξερ.
  • Χτυπάμε με το σύρμα για 1-2 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
  • Μεταφέρουμε τη μους σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Για τη σύνθεση

  • Τοποθετούμε ένα μπισκότο βρόμης, από πάνω προσθέτουμε τη μους, και καπακώνουμε με μια μαρέγκα.
  • Σερβίρουμε τα μπισκοτομαρεγκάκια με ψιλοκομμένα φουντούκια.