Δείτε αναλυτικά τα υλικά και τη συνταγή στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Κόβουμε το συκώτι σε κομμάτια των 3-4 εκ. και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το γάλα και αφήνουμε για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Με αυτόν τον τρόπο απομακρύνουμε την έντονη μυρωδιά που έχει κάποιες φορές το συκώτι και μαλακώνει το κρέας. 
  • Αφαιρούμε το συκώτι από το μπολ και το ταμπονάρουμε πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. 
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, και ανακατεύουμε. 
  • Πανάρουμε τα κομμάτια καλά και τινάζουμε ώστε να φύγει το περιττό αλεύρι. 
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. 
  • Σοτάρουμε το συκώτι για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Το ψήσιμο εξαρτάται από το πόσο χοντρό είναι το συκώτι. Δεν θέλουμε να το παραψήσουμε γιατί θα σκληρύνει πολύ. 
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού.
  • Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το φρέσκο κρεμμυδάκι, και σερβίρουμε με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού και φέτες λεμονιού.