Μπορεί η Αθήνα να έχει αμέτρητες επιλογές όσον αφορά το φαγητό, ωστόσο είναι σχεδόν αδύνατον να μπορέσει κάποιος να δοκιμάσει την κουζίνα όλων των μαγαζιών της. Τα μαγαζιά τα οποία επισκεπτόμαστε κάθε χρόνο είναι μετρημένα στα δάχτυλα των δύο χεριών, άντε και λίγα παραπάνω.

Ο στόχος, όμως, λίγο πολύ όλων μας είναι να βρούμε δύο τρία μαγαζιά τα οποία να ικανοποιούν τις γαστριμαργικές μας ορέξεις και να επιστρέφουμε σταθερά σε αυτά. Δυο τρία μαγαζιά που να γίνουν στέκια μας. Μετά από αρκετές περιπλανήσεις εδώ και μερικά χρόνια έχουμε βρει το αγαπημένο μας στέκι που δεν είναι άλλο από το Chefi.

Με αφορμή την προσθήκη νέων πιάτων στο μενού του Chefi, επισκεφτήκαμε το εστιατόριο του Χαλανδρίου και γευτήκαμε τα νέα, αλλά και τα αγαπημένα μας κλασικά πλέον πιάτα του μαγαζιού.
 

1. Τραγανό φύλλο με κοτόπουλο μετσοβόνε και σως curry

Η βραδιά ξεκίνησε με το παραπάνω πιάτο το οποίο παραπέμπει σε πίνακα μινιμαλιστή ζωγράφου. Παρ' όλα αυτά η γεύση του δεν είναι καθόλου μίνιμαλ για ορεκτικό, αφού το κοτόπουλο και το μετσοβόνε που περιέχει το τραγανό φύλλο έκανε ένα πολύ καλό intro για τα πιάτα που ακολούθησαν. Μην ξεχάσεις να βουτήξεις το φύλλο στην curry σως.

2. Μανιτάρια σχάρας με κατσικίσιο τυρί, φάβα και vinaigrette tartufo

Δεν θα κρύψω πως αγαπώ σχεδόν όλα τα είδη μανιταριών, όπως και να είναι μαγειρεμένα. Οπότε, δεν γινόταν να μην εκτιμήσω το συγκεκριμένο πιάτο από την πρώτη μπουκιά. Τα μανιτάρια ήταν ζουμερά και έδεναν άψογα με το κατσικίσιο τυρί και την vinaigrette tartufo.

3. Σνίτσελ με αρωματικό βούτυρο, πατατοσαλάτα και μαρμελάδα λεμόνι

Τα δύο πρώτα εισαγωγικά πιάτα είχαν κάνει πολύ καλή δουλειά ώστε να μου ανοίξουν ακόμα περισσότερο την όρεξη και να περιμένω πώς και πως το κυρίως πιάτο. To κρέας ήταν πολύ σωστά πναρισμένο και τραγανό και συνοδευόταν από πατατοσαλάτα. Το clue ωστόστο του πιάτου ήταν αυτη η «σταγόνα» που βλέπετε πλάι στις πατάτες. Πρόκειται για μαρμελάδα λεμόνι, η οποία ανεβάζει το πιάτο ένα επίπεδο.

Μετά και τη δοκιμή των παραπάνω πιάτων είναι πλέον σίγουρο πως το Chefi θα παραμείνει στέκι μας για πολλά ακόμη χρόνια.

CHEFI The Restaurant:

Περικλέους 31, Χαλάνδρι

Κρατήσεις: τηλ. 2106815774 / E-mail: chefi@chefi.gr

www.chefi.gr

https://www.facebook.com/chefirestaurant/

www.instagram.com/chefi_restaurant