Δείτε αναλυτικά τα υλικά και τη συνταγή στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα cupcakes

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια, το γάλα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Βάζουμε τα στερεά υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε το ξύσμα, τη λευκή κουβερτούρα ψιλοκομμένη και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα.
  • Βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια σε μια φόρμα για muffin με 6 θήκες και γεμίζουμε με το μείγμα.
  • Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Για τις χιονόμπαλες

  • Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό, τη γλυκόζη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Αφήνουμε να βράσει και να φτάσει σε θερμοκρασία στους 150ο C. Στη συνέχεια, αφαιρούμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και να φτάσει στους 120ο C.
  • Παίρνουμε μια ειδική φόρμα σιλικόνης με 6 ημικύκλιες θέσεις και την ακουμπάμε ανάποδα σε ένα ταψί. Ψεκάζουμε με σπρέι λαδιού και απλώνουμε το μείγμα από την κατσαρόλα.
  • Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί το μείγμα για 2-3 λεπτά και κόβουμε περιμετρικά από τις θήκες με ένα κουπ πατ 7 εκ. 
  • Ξεφορμάρουμε τις χιονόμπαλες και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σύνθεση

  • Βάζουμε τη σαντιγί σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστέρι και καλύπτουμε τα cupcakes.
  • Στολίζουμε με τα χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια, καλύπτουμε με τις χιονόμπαλες και σερβίρουμε.