Δείτε αναλυτικά τα υλικά και τη συνταγή στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προετοιμάζουμε το κέικ σύμφωνα με τη συνταγή εδώ.

Για τα σοκολατένια gingerbread κερατάκια

  • Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα στον κάδο του μίξερ με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσει το μείγμα για 7-8 λεπτά.
  • Παράλληλα, ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και τα μπαχαρικά.
  • Προσθέτουμε το μέλι στον κάδο και στη συνέχεια το μείγμα των στερεών.
  • Χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ.
  • Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο.
  • Αλευρώνουμε ελαφρά μία λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας μας.
  • Βάζουμε τη ζύμη από πάνω και καλύπτουμε με ένα δεύτερο κομμάτι λαδόκολλας.
  • Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη μας σε πάχος 1 εκ.
  • Τυπώνουμε το πατρόν με τα κερατάκια και με ένα ψαλιδάκι κόβουμε περιμετρικά από το σχέδιο.
  • Ακουμπάμε το σχέδιο πάνω από τη ζύμη και με ένα κοπίδι κόβουμε τη ζύμη περιμετρικά από το πατρόν.
  • Αφαιρούμε την περιττή ζύμη περιμετρικά από το σχέδιο και μεταφέρουμε τη λαδόκολλα με τα κερατάκια πάνω από ένα ίσιο ταψί.
  • Με την υπόλοιπη ζύμη φτιάχνουμε μπισκοτάκια με διάφορα κουπάτ.
  • Ψήνουμε για 12-15 λεπτά. Το μπισκότο μας θα είναι λίγο μαλακό αλλά όσο κρυώνει θα σφίγγει.
  • Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και διακοσμούμε το κέικ μας.
  • Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.