Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τα υλικά στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το παντεσπάνι

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα στερεά υλικά. Το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το ξύσμα από το πορτοκάλι, το τζίντζερ, το κακάο, το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ένα-ένα τα αυγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα για να προσθέσουμε το επόμενο.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το γιαούρτι και τα στερεά υλικά. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Βουτυρωνουμε και κακαώνουμε τρεις στρογγυλές φόρμες διαμέτρου 20 εκ. και μοιράζουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε για 25 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Για την κρέμα

  • Ρίχνουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι τα βρασμένα κάστανα, τη ζάχαρη, το κονιάκ, τη βανίλια, το νερό και βράζουμε, με ανοιχτό καπάκι, για 25-30 λεπτά.
  • Μόλις μειωθεί η στάθμη του νερού και μείνει περίπου ένα δάχτυλο (1 εκ.) αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Μεταφέρουμε όλο το μείγμα στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν τα κάστανα και γίνει το μείγμα μας πουρές (μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό).
  • Όταν είναι έτοιμος ο πουρές, τον μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Όσο είναι ακόμα ζεστός, προσθέτουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη, ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει.
  • Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε με το σύρμα για 4-5 λεπτά  μέχρι να γίνει σαντιγί.
  • Όταν κρυώσει ο πουρές με τα κάστανα και τη σοκολάτα, προσθέτουμε τη σαντιγί σε δόσεις με τη βοήθεια μιας μαρίζ και ανακατεύουμε ελαφρά ώστε να ομογενοποιηθεί και αφρατέψει το μείγμα.

Για τη σύνθεση

  • Απλώνουμε λίγο από την κρέμα στην πιατέλα σερβιρίσματος ώστε να κολλήσει πάνω το ένα παντεσπάνι. Βάζουμε, το λιγότερο όμορφο εμφανισιακά, στη βάση.
  • Βάζουμε το 1/3 από την κρέμα πάνω στο παντεσπάνι και απλώνουμε με ένα κουτάλι ώστε να καλύψει όλη την επιφάνειά του.
  • Τοποθετούμε πάνω από το δεύτερο παντεσπάνι, το υπόλοιπο 1/3 από την κρέμα και απλώνουμε μέχρι να καλυφθεί η επιφάνειά του.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για το τρίτο παντεσπάνι.
  • Με μία σπάτουλα απλώνουμε όση κρεμα έχει περισσέψει στην επιφάνεια και περιμετρικά της τούρτας.
  • Σερβίρουμε με τα κουκουνάρια από σοκολάτα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.