Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τα υλικά στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη ζύμη

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα. Τοποθετούμε όλα τα υλικά για τη ζύμη (εκτός από το αυγό για άλειμμα) μαζί στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια.
  • Χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα 1-2 λεπτά μέχρι να γίνει ζυμάρι. Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί για μισή ώρα στο ψυγείο τυλιγμένη σε μεμβράνη.
  • Παίρνουμε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 26 εκ. ή μια αντίστοιχη ορθογώνια, τοποθετούμε τη ζύμη μέσα και ανοίγουμε με τα χέρια τη ζύμη ώστε να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα.
  • Μπορούμε να ανοίξουμε τη ζύμη με τον πλάστη ή με τα χέρια σε φύλλο.
  • Προσέχουμε το πάχος της ζύμης να είναι ομοιόμορφο σε όλη τη ταρτιέρα και με ένα πιρούνι τρυπάμε ελαφρά τον πάτο της τάρτας σε αρκετά σημεία.
  • Στρώνουμε μεμβράνη επάνω στη ζύμη, ρίχνουμε μερικά όσπρια ή τα ειδικά βάρη για ψήσιμο της τάρτας και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
  • Αφαιρούμε την τάρτα από τον φούρνο, βγάζουμε τα βάρη και τη μεμβράνη και συνεχίζουμε να ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα.
  • 2 λεπτά πριν βγάλουμε από τον φούρνο την τάρτα μας, αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια της  το αυγό ελαφρά χτυπημένο, με τη βοήθεια ενός πινέλου και συνεχίζουμε το ψήσιμο
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα σοκολάτας

  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, τη σοκολάτα, το κακάο και ζεσταίνουμε καλά μέχρι να βράσει και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα.
  • Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε μία φορά ακόμα και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Σε ένα μπολ με τη βοήθεια του σύρματος χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να λιώσει η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα και ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα της κρέμας μέσα στην ψημένη βάση της τάρτας, επιστρέφουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 45 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η κρέμα.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει.

Για το γλάσο

  • Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα με τη ζάχαρη και το μέλι και λίγο πριν βράσει την αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Σε ένα μπολ έχουμε τη σοκολάτα. Ρίχνουμε εκεί μέσα το μείγμα με την κρέμα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και προσθέτουμε και το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
  • Κρατάμε στο πλάι μέχρι να σερβίρουμε.

Για τους ξηρούς καρπούς

  • Βάζουμε σε ένα τηγάνι το νερό με τη ζάχαρη και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε μέχρι να πάρει βράση και να λιώσει η ζάχαρη.
  • Σιγοβράζουμε για 2 λεπτά αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα.
  • Ανακατεύουμε με μία ξύλινη σπάτουλα μέχρι να κρυσταλλώσει η ζάχαρη γύρω από τα αμύγδαλα. (τα αμύγδαλα πέφτουν μέσα στο τηγάνι και είναι κρύα και αναγκάζουν τη ζάχαρη να κρυσταλώσει.)
  • Επιστρέφουμε το τηγάνι στη φωτιά και ζεσταίνουμε τα αμύγδαλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν όμορφο καστανό χρώμα και να λιώσει η ζάχαρη.
  • Αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε μια λαδόκολλα επάνω και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Όταν κρυώσουν καλά αδειάζουμε το γλάσο σοκολάτας πάνω στην τάρτα και διακοσμούμε με τα αμύγδαλα, τη σαντιγί και σερβίρουμε.