Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τα υλικά στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια 0,5 εκ, και τη βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το βούτυρο.
  • Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη το μπολ και το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 800 Watt.
  • Στην συνέχεια ανακατεύουμε το μείγμα με μία μαρίζ ώστε να λιώσει η σοκολάτα και να μην υπάρχουν κομματάκια.
  • Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε τα αυγά, τους κρόκους, το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και τη ζάχαρη άχνη αφού πρώτα την περάσουμε από κόσκινο.
  • Ανακατεύουμε με τη μαρίζ μέχρι να ομοιογενοποιηθούν καλά και να μην φαίνεται καθόλου ζάχαρη.
  • Τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινίζοντάς το μέσα στο μπολ.
  • Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα μας και το μεταφέρουμε μέσα σε ένα κορνέ.
  • Βουτυρώνουμε 6 ατομικές φόρμες για σουφλέ και μοιράζουμε σε αυτές το μείγμα. Φροντίζουμε να γεμίσουμε την κάθε φόρμα μέχρι τα 2/3 του ύψους της.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε στο κέντρο της κάθε φόρμας 10 γρ. λευκής κουβερτούρας (2 κομμάτια).
  • Βάζουμε τις φόρμες σε ένα ταψάκι και ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά (τοποθετούμε το ταψί στην πάνω θέση του φούρνου).
  • Όταν είναι έτοιμα και τα αφαιρέσουμε από τον φούρνο, στη μέση θα πρέπει να φαίνονται σαν άψητα. Αυτή είναι η εικόνα που θέλουμε να έχουν.
  • Τα αφήνουμε πολύ λίγο (μερικά δευτερόλεπτα) να ξεκουραστούν μέσα στην φόρμα. Ξεφορμάρουμε στα πιάτα και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.