Δείτε αναλυτικά τα υλικά και τη συνταγή στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά Φλωρίνης.
  • Κόβουμε το καρότο και το σέλερι σε λεπτές φέτες πάχους 0,5 εκ.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Σοτάρουμε τα λαχανικά για 4-5 λεπτά να χρυσαφίσουν ελαφρά. Προσθέτουμε την πάστα ντομάτας και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
  • Ψιλοκόβουμε το λάχανο και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα λαχανικά μαζί με τον ντοματοχυμό, τη φρέσκια ρίγανη, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Καπακώνουμε και βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Αφαιρούμε το καπάκι και προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού.
  • Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.