Δείτε αναλυτικά τα υλικά και τη συνταγή στο akispetretzikis.com.

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη ζύμη

  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το βούτυρο και τα χτυπάμε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα. 
  • Προσθέτουμε το αβγό και χτυπάμε ξανά. 
  • Αν δεν πλάθεται το μείγμα, προσθέτουμε λίγο νερό μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή ζύμη. 
  • Την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Για την τάρτα

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. 
  • Ανοίγουμε με τον πλάστη το ζυμάρι σε φύλλο για μια ορθογώνια ταρτιέρα 22x32 εκ.  
  • Με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες στο φύλλο και το μεταφέρουμε στον φούρνο. Κρατάμε τα κομμάτια ζύμης που περίσσεψαν. 
  • Ψήνουμε την τάρτα για 5 λεπτά, τη βγάζουμε, και αν υπάρχουν τρύπες τις καλύπτουμε με τη ζύμη που κρατήσαμε. 
  • Αλείφουμε τη ζύμη με το αβγό και ψήνουμε για ακόμα 1 λεπτό. 
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει. 
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το σχοινόπρασο και το μοσχοκάρυδο. 
  • Απλώνουμε στη βάση της τάρτας τα σοτέ κρεμμύδια, το τυρί και το σπανάκι. 
  • Αδειάζουμε από πάνω το μείγμα με το γάλα και ψήνουμε για 15 λεπτά. 
  • Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160°C και ψήνουμε για άλλα 25 λεπτά ή μέχρι να πήξει η γέμιση. 
  • Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο και μόλις κρυώσει τη σερβίρουμε με φύλλα από σπανάκι.