Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τα υλικά στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το μοσχάρι

  • Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε το μοσχάρι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τη νοστιμιά και ανακατεύουμε.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, κόβουμε το καρότο σε μικρά κυβάκια, το σκόρδο σε λεπτές φέτες, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τη δάφνη, σβήνουμε με το κρασί, τον χυμό από τα λεμόνια, το νερό και τη φρέσκια ρίγανη.
  • Καλύπτουμε με το καπάκι, και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ½ ώρα.
  • Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο, το φρέσκο κρεμμύδι.
  • Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βάζουμε μέσα τα μισά μυρωδικά, το ξύσμα από τα λεμόνια και ανακατεύουμε.

Για το ρύζι

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά.
  • Κόβουμε, το σέλερι, το φρέσκο κρεμμύδι, τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και το καρότο σε κυβάκια.
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο στο καυτό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το θυμάρι, τη νοστιμιά και σοτάρουμε.
  • Βάζουμε το βούτυρο, το ρύζι, το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε τα μισά από τα υπόλοιπα μυρωδικά, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Σερβίρουμε το ρύζι με το μοσχάρι, τα μυρωδικά, ελαιόλαδο και πιπέρι.