Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τα υλικά στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε μια κατσαρόλα, που έχουμε τοποθετήσει σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
  • Σοτάρουμε όλα τα μανιτάρια για 5-6 λεπτά,  μέχρι να χρυσαφίσουν.
  • Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα κρατάμε ζεστά σε ένα πιάτο. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και  το αφήνουμε να λιώσει.
  • Σοτάρουμε τα πράσα και το σκόρδο για 8-10 λεπτά. Δεν θέλουμε να πάρουν χρώμα.
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα μόνο τα κομμένα μανιτάρια.
  • Προσθέτουμε και το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
  • Τέλος, βάζουμε τον ζωμό κοτόπουλου ή το νερό με τους κύβους και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και βράσουν καλά.
  • Περνάμε τη σούπα από το μούλτι ή την κάνουμε λεία με το ραβδομπλέντερ.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε λίγο.
  • Σερβίρουμε με τα ολόκληρα μανιτάρια που κρατήσαμε, σχοινόπρασο και λίγη ακόμη κρέμα γάλακτος.