Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τα υλικά στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ρίχνουμε στο μίξερ τα φιστίκια και το φιστικέλαιο και τα χτυπάμε με τα μαχαίρια.
  • Σε περίπτωση που τα φιστίκια δεν είναι αλατισμένα ρίχνουμε και 1-2 πρέζες αλάτι.
  • Χτυπάμε για 3 λεπτά με 3 διακοπές για να ελέγχουμε το μείγμα μας. Δεν πρέπει στο μείγμα να υπάρχουν κομμάτια φιστικιού, ούτε να μοιάζει με σκληρή πάστα.
  • Όσο πιο πολύ τα χτυπάμε τόσο πιο καλό θα γίνει το μείγμα μας γιατί τα φιστίκια θα βγάλουν τα έλαιά τους και θα βοηθήσουν να γίνει το φιτικοβούτυρό μας.
  • Μετά λοιπόν από 3 λεπτά, το μείγμα μας έχει γίνει ρευστό και έχει αναπτύξει θερμότητα.
  • Προσθέτουμε το μέλι και χτυπάμε για 5'', ουσιαστικά να κάνει 3 βόλτες.
  •  Το φιστικοβούτυρό μας είναι έτοιμο!
  • Σερβίρουμε πάνω σε φρυγανιές με μαρμελάδα φράουλα. 

Tip

  • Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε φιστικοβούτυρο σοκολάτας προσθέτοντας στο μίξερ κομμάτια σοκολάτας!!