Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τα υλικά στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150° C στον αέρα.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί 20 x 25 εκ. και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομμάτια και το βούτυρο κομμένο και αυτό σε κομμάτια.
  • Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 700 watt για 1 λεπτό.
  • Βγάζουμε το μπολ από τα μικροκυμάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Αν δεν έχει λιώσει η σοκολάτα επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία στον φούρνο μικροκυμάτων ζεσταίνοντας πάλι στα 700 watt αλλά για διαστήματα των 15 δευτερολέπτων τη φορά.
  • Στο μηχάνημα με τα μαχαίρια χτυπάμε τα φουντούκια μέχρι να γίνουν σκόνη.
  • Στο μπολ με την κουβερτούρα προσθέτουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη, το φουντούκι και το μπράντι.
  • Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια των αυγών και τα χτυπάμε με το σύρμα για 5 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα ώστε να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
  • Όταν η μαρέγκα είναι έτοιμη παίρνουμε με τη σπάτουλα σιλικόνης το ⅓ από τη μαρέγκα και την προσθέτουμε στο μείγμα με τη σοκολάτα ανακατεύοντας καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Στην συνέχεια ενσωματώνουμε την υπόλοιπη μαρέγκα στο μείγμα της σοκολάτας σε δύο δόσεις ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις με τη σπάτουλα σιλικόνης και όχι για πολλή ώρα για να μη χάσουμε τον όγκο της μαρέγκας.
  • Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και ψήνουμε για 45 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά πάνω σε μια σχάρα.

Για το frosting

  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη με το φτερό για 5 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά μέχρι να πάρουμε ένα ωραίο frosting χωρίς πολύ έντονη την υφή της άχνης.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  • Κόβουμε το brownie σε κομμάτια, διακοσμούμε με το frosting, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένη κουβερτούρα, και σερβίρουμε.