Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τα υλικά στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βράζουμε τα μαύρα φασόλια σε μπόλικο νερό σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Με το που βράσουν για 5 λεπτά, σουρώνουμε, χύνουμε το νερό, και βράζουμε σε καθαρό νερό.
  • Αφού βράσουν πάλι τα φασόλια για 5 λεπτά, πετάμε πάλι το νερό, και βράζουμε για 40 λεπτά σε καθαρό νερό μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα τα κομμάτια της τορτίγιας.
  • Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, το θυμάρι, και ψήνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές και να ροδίσουν.
  • Σουρώνουμε τα φασόλια, και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι.
  • Ψιλοκόβουμε το μαρούλι και το προσθέτουμε στο μπολ.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με την sriracha και το κύμινο.
  • Περιχύνουμε στο μπολ και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με τα τραγανά κομμάτια τορτίγιας και φρέσκο θυμάρι.