Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τα υλικά στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το κορν φλάουρ και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά.
  • Ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα χειρός μέχρι να δέσει το μείγμα για 3-4 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και προσθέτουμε το ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε τους κρόκους στο μπολ και ανακατεύουμε.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια, αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη σε 3 δόσεις μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα.
  • Βάζουμε 1 κουτάλα από τη μαρέγκα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά για να μην πέσει ο όγκος της μαρέγκας.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε 6 ράμεκιν.
  • Ισιώνουμε την επιφάνειά τους για να μην σπάσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος και ψήνουμε για 8-12 λεπτά.
  • Σερβίρουμε αμέσως με το γλυκό του κουταλιού, σαντιγί και κουβερτούρα τριμμένη.