Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τα υλικά στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, ψιλοκόβουμε το σκόρδο, κόβουμε το καρότο σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε θυμάρι και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν.
  • Βάζουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη και σοτάρουμε.
  • Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τη ντομάτα, τον κύβο, το νερό, αλάτι, πιπέρι, τα φύλλα δάφνης, την κανέλα και το μπαχάρι. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Βάζουμε στο κοτόπουλο αλάτι, πιπέρι, 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά του.
  • Μεταφέρουμε στο τηγάνι με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω και σοτάρουμε 5-6 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  • Μεταφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 70-80 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας, θυμάρι, πιπέρι, ελαιόλαδο και φέτα.