Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τα υλικά στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κυβάκια και τις βάζουμε σε ένα ταψί.
  • Προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, τα ντοματίνια και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μικρά κομμάτια, το καρότο σε κυβάκια, τα κολοκυθάκια σε μισοφέγγαρα και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τις πιπεριές σε κυβάκια και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον κύβο και το νερό σε δόσεις ανακατεύοντας συνέχεια. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για 15-18 λεπτά μέχρι να τελειώσει το νερό και βράσει το ρύζι.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις μελιτζάνες με τα ντοματίνια και τη μαργαρίνη.
  • Κόβουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο και τον δυόσμο και προσθέτουμε το μισό μείγμα στο τηγάνι. Βάζουμε το ξύσμα από το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με τα υπόλοιπα μυρωδικά, πιπέρι και ελαιόλαδο.