Δείτε αναλυτικά τα υλικά και τη συνταγή στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C αέρα.
  • Ψιλοκόβουμε τα καρύδια και τα δαμάσκηνα.
  • Τα βάζουμε σε ένα μπολ ρίχνοντας και όλα τα υπόλοιπα υλικά, τα αμύγδαλα, τη βρώμη, το αλεύρι, το μπέικιν, τον λιναρόσπορο, τον χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκάλι, την κανέλα, το τζίντζερ και το μέλι. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας.
  • Τοποθετούμε σε ένα ταψί 25x32 εκ. μια λαδόκολλα στον πάτο και τα πλαϊνά και απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και πιέζουμε πολύ καλά.
  • Ψήνουμε για 20-30 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά, κόβουμε και σερβίρουμε με μέλι.