Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τα υλικά στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα λεμονιού, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και το αβγό.
  • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και όταν δεν μπορούμε πια να ανακατέψουμε το μείγμα, αλευρώνουμε τα χέρια μας και το πλάθουμε.
  • Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και ανοίγουμε το ζυμάρι με τα χέρια σε πάχος 1-1,5 εκ.
  • Παίρνουμε δύο στρογγυλά κουπάτ με διάμετρο 6 εκ. και 2 εκ. Κόβουμε όλο το ζυμάρι με το κουπάτ 6 εκ. ώστε να δημιούργησουμε τα donuts και με το κουπάτ 2 εκ. κάνουμε μια τρύπα στη μέση.
  • Τηγανίζουμε τα donuts σε 2 δόσεις για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να χρυσαφίσουν.
  • Παράλληλα σε ενα μπολ ανακατεύουμε την κανέλα με τη ζάχαρη. 
  • Αφαιρούμε τα donuts από το τηγάνι και τα ρίχνουμε στο μπολ με την κανέλα και τη ζάχαρη. Πασπαλίζουμε καλά και τις 2 πλευρές.
  • Σερβίρουμε.