Δείτε αναλυτικά τα υλικά και τη συνταγή στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Πλένουμε καλά τις αγκινάρες ολόκληρες με τη φλούδα τους. Με ένα σκληρό σφουγγάρι τρίβουμε τις βρωμιές που πιθανόν υπάρχουν πάνω στην φλούδα.
  • Σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και κόβουμε σε κυδωνάτες φέτες. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Αλατοπιπερώνουμε, λαδώνουμε με το μισό ελαιόλαδο και ανακατεύουμε το σιρόπι σφενδάμου. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος 30x40 εκ.
  • Ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσαφίσουν οι αγκινάρες. Αποσύρουμε το σκεύος από τον φούρνο.
  • Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια στα 2 κατά μήκος και στη συνέχεια τα κόβουμε σε λεπτές φέτες πάχους 0,5 εκ.
  • Σοτάρουμε τα κολοκυθάκια για 2-3 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι στο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί.
  • Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μπούκοβο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τον άνηθο ψιλοκομμένο.
  • Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ τα υλικά της κατσαρόλας.
  • Σπάμε τα φουντούκια ελαφρά και τα προσθέτουμε στο μπολ.
  • Ανακατεύουμε με τις αγκινάρες και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Για τη σως ταχινιού

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι, το νερό, το ξύσμα και τον χυμό λάιμ, αλάτι, πιπέρι, το σιρόπι σφενδάμου και το μπούκοβο.
  • Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να γίνει μια λεία σως.
  • Σερβίρουμε μαζί με τις αγκινάρες.