Δείτε αναλυτικά τα υλικά και τη συνταγή στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα για 5-6 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.

Σε ένα μπολ βάζουμε το κακάο, το αλεύρι και ανακατεύουμε.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ 2-3 κ.σ. από το μείγμα των στερεών, συνεχίζουμε να χτυπάμε και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.

Προσθέτουμε 3 κ.σ. από τα στερεά υλικά, το γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε.

Αφαιρούμε τον κάδο, προσθέτουμε τα υπόλοιπα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο μία φόρμα κέικ 28 εκ. με τρύπα και βάζουμε το μείγμα.

Ψήνουμε για 1 ώρα. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα.

Σερβίρουμε με κακάο, άχνη ζάχαρη και λιωμένη κουβερτούρα.