Δείτε αναλυτικά τα υλικά και τη συνταγή στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε ένα λεπτό λιγότερο από το χρόνο που δίνουν οι οδηγίες του κατασκευαστή.

Τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και τα κρατάμε ζεστά.

Παράλληλα, βάζουμε ένα τηγάνι μεγάλο και αρκετά βαθύ σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Ρίχνουμε προσεκτικά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα 50 γρ. από το βούτυρο, προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι  να αρχίζουν να βγάζουν τα αρώματά τους.

Σοτάρουμε στο τηγάνι και τις γαρίδες για 1 λεπτό ή μέχρι να αρχίσουν να χάνουν τη διαφάνειά τους και να παίρνουν χρώμα.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, το κόλιαντρο, τον κουρκουμά και το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.

Αδειάζουμε προσεκτικά και τα ζυμαρικά στο τηγάνι, δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, το τυρί, το φρέσκο κόλιαντρο και το ξύσμα του λάιμ (ή του λεμονιού).

Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά, και σερβίρουμε με το χυμό του λάιμ (ή του λεμονιού), τον οποίο ρίχνουμε την τελευταία στιγμή.

Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε αμέσως.