Δείτε αναλυτικά τα υλικά και τη συνταγή στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι, τη βανιλίνη και το βούτυρο.

Χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 5-7 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους. 

Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες κουβερτούρες και πλάθουμε με τα χέρια μας μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά μεταξύ τους και να έχουμε μια σφιχτή ζύμη που να μη σπάει. 

Κόβουμε τη ζύμη στα δύο. 

Απλώνουμε μια λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας και πάνω στη λαδόκολλα απλώνουμε τη μισή ζύμη σχηματίζοντας έναν κύλινδρο. Ρολάρουμε τη λαδόκολλα, τυλίγουμε σαν καραμέλα και μεταφέρουμε τη ζύμη στο ψυγείο να σφίξει για 30 λεπτά. 

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για την υπόλοιπη μισή ζύμη. 

Αφαιρούμε την παγωμένη ζύμη από το ψυγείο. Ξετυλίγουμε τη λαδόκολλα και κόβουμε τη ζύμη σε φέτες πάχους 1 εκ. 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. 

Βάζουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα αφήνοντας 1 εκ. κενό μεταξύ τους ώστε να μην κολλήσουν. 

Ψήνουμε για 14-16 λεπτά. 

Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν για 20 λεπτά. 

Σερβίρουμε.