Δείτε αναλυτικά τα υλικά και τη συνταγή στο akispetretzikis.com.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Βουτυρώνουμε ελαφρώς 4 ατομικές ταρτιέρες διαμέτρου 8 εκ.
  • Ανοίγουμε την έτοιμη ζύμη τάρτας στον πάγκο εργασίας.
  • Χρησιμοποιώντας ένα στρογγυλό κουπ πατ διαμέτρου 10 εκ. ή ένα μαχαίρι κόβουμε 4 δίσκους ζύμης, τους οποίους βάζουμε πάνω στις ατομικές ταρτιέρες. 
  • Καλύπτουμε τον πάτο και τα τοιχώματα της κάθε φόρμας με τη ζύμη.
  • Με ένα πιρούνι τρυπάμε την κάθε βάση ζύμης σε αρκετά σημεία.
  • Απλώνουμε μεμβράνη σε κάθε ταρτάκι και ρίχνουμε όσπρια για βάρος ώστε να μη φουσκώσουν.
  • Βάζουμε τις φόρμες στον φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν ελαφρά.
  • Αφαιρούμε τις φόρμες από τον φούρνο και βγάζουμε το βάρος. 
  • Ψιλοκόβουμε το μπέικον, τον μαΪντανό και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τη γραβιέρα, τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι. 
  • Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και γεμίζουμε τις φόρμες στα ¾ του ύψους τους. 
  • Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να σφίξει η γέμιση. 
  • Αφαιρούμε τις φόρμες από τον φούρνο και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να σφίξουν εντελώς για περίπου 20 λεπτά. 
  • Σερβίρουμε με φύλλα ρόκας.