Το «τι θα φάμε αύριο;» αποτελεί ένα από τα πιο βασανιστικά ερωτήματα της ανθρώπινης ύπαρξης. Κατά καιρούς έχουμε υπάρξει όλοι θύματά του. Από την γιαγιά που κάποτε μαγείρευε για όλη την οικογένεια μέχρι τον εργένη που βαρέθηκε να παραγγέλνει όλη την ώρα απ’ έξω.

Μπορεί οι επιλογές μας με το πέρασμα του χρόνου και την επιρροή από όλο και περισσότερες ξένες κουζίνες να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, ωστόσο όλοι αργά ή γρήγορα βρισκόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με το task της προαναφερθείσας ερώτησης χωρίς να μπορούμε να αποφασίσουμε τι θα μαγειρέψουμε.

Στην προσπάθειά μας να δώσουμε μερικές απαντήσεις στο «τι θα φάμε αύριο» και λαμβάνοντας υπόψη τις υψηλές θερμοκρασίες του Αυγούστου, δημιουργήσαμε μια λίστα από καλοκαιρινά σνακ που μπορείς να ετοιμάσεις γρήγορα και εύκολα για να πάρεις μαζί σου στη δουλειά. Σνακ που συνδυάζονται άψογα με μία παγωμένη ΑΛΦΑ Χωρίς.

Τι είπαμε ότι θα φάμε αύριο;

1. Μακαρονοσαλάτα με τόνο


Τα υλικά για την μακαρονοσαλάτα: 1 πακέτο φαρφάλες, 1 κονσέρβα τόνο σε λάδι, 1 κονσέρβα καλαμπόκι, 1 πράσινη πιπεριά, 1 κόκκινη πιπεριά, 1 κρεμμύδι, τοματίνια, 1/2 αγγούρι

Τα υλικά για το ντρέσινγκ: 3 κουταλιές σούπας μαγιονέζα, 1 κ.σ. μουστάρδα, 1 κ.σ. κέτσαπ, 1 κ.σ. βαλσάμικο

Η εκτέλεση: Όσο βράζετε τα μακαρόνια, κόβετε σε κύβους τα υλικά. Ετοιμάζετε σε ένα ξεχωριστό μπολ το dressing, τα ανακατεύετε όλα μαζί και στη συνέχεια βάζετε τη σαλάτα στο ψυγείο για να κρυώσει.

2. Χούμους με κρητικά παξιμάδια


Τα υλικά: Κρητικά παξιμάδια, ½ σακουλάκι ρεβίθια, ¼ της κούπας ταχίνι, ¼ της κούπας χυμό λεμονιού, 1 σκελίδα σκόρδο, 2. κ.σ. ελαιόλαδο, ½ κ.σ. κύμινο, 2-3 κ.σ. νερό, λίγο αλάτι, λίγη πάπρικα  

Η εκτέλεση: Βάζετε σε ένα μίξερ το ταχίνι και τον χυμό λεμονιού και τα χτυπάτε για 1 ½ λεπτό. Στη συνέχεια προσθέτετε το λάδι, το σκόρδο, το κύμινο και το αλάτι και τα χτυπάτε για άλλο 1 λεπτό. Αφότου χυλώσει το μείγμα σας, προσθέτετε τα βρασμένα ρεβύθια και τα χτυπάτε καλά για άλλα δύο λεπτά. Αν δείτε ότι παραείναι πηχτό προσθέτετε 2-3 κ.σ. νερό.

Δοκιμάστε κι ανάλογα με την γεύση προσθέτετε αλάτι και πάπρικα.

Το σερβίρετε σε ένα μπολ και το απολαμβάνετε με τη συνοδεία κρητικών παξιμαδιών που μαλακώνουν όσο τα βουτάτε στο χούμους και μιας παγωμένης ΑΛΦΑ Χωρίς.

3. Αραβική πίτα με κοτόπουλο και αβοκάντο


Τα υλικά: 1 αραβική πίτα, 1 στήθος κοτόπουλο, ½ ώριμο αβοκάντο, 1 γιαούρτι, τοματίνια

Η εκτέλεση: Όσο ψήνετε το κοτόπουλο, κόβετε σε ροδέλες τα τοματίνια. Παράλληλα, ρίχνετε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το αβοκάντο και ανακατέβετε. Όταν είναι όλα έτοιμα, αλείφετε την σως του γιαουρτιού με το αβοκάντο στην αραβική πίτα και προσθέτετε το κοτόπουλο, το οποίο εν τω μεταξύ έχετε ψιλοκόψει, με τα τοματίνια.

4. Χωριάτικη με μυζήθρα


Τα υλικά: 2 τομάτες, ¼ κρητική μυζήθρα, 1 πιπεριά, ελιές, ½ αγγούρι, ½ κρεμμύδι, κάπαρη, ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι, μπαλσάμικο

Η εκτέλεση: Εδώ η διαδικασία είναι γνωστή, ωστόσο προτείνουμε να φτιάξετε την σαλάτα στην κουζίνα του γραφείου ώστε να μην χάσει τα υγρά της. Σε αυτό θα βοηθήσει και το να βγάλετε τις τομάτες από το ψυγείο 2-3 ώρες πριν κόψετε.

5. Κουλούρι Θεσσαλονίκης με κατίκι και αγγούρι

Τα υλικά: 1 κουλούρι Θεσσαλονίκης, ¼ κατίκι, ½ αγγούρι

Η εκτέλεση: Κόβετε στην μέση το κουλούρι και αλείφετε πάνω του το κατίκι. Στη συνέχεια κόβετε το αγγούρι σε ροδέλες και τις τοποθετείτε πάνω στο αλειμμένο κουλούρι.