Θρεπτικό και διατροφικά πλούσιο πιάτο!

Υλικά

  • 4 αβγά
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
  • 3 κ.σ. μυζήθρα
  • 2 αβοκάντο
  • Κόλιανδρο
  • Ξύσμα από 1 λάιμ
  • Χυμό από 1 λάιμ
  • ½ κόκκινη πιπεριά
  • ½ κ.γ. μπούκοβο

Για το σερβίρισμα

  • Ανάμεικτη σαλάτα
  • Κόλιανδρο
  • Φέτες λάιμ

Διαδικασία

Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει. Σε ένα μπολ ρίχνουμε αβγά, αλάτι, πιπέρι. Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε στο τηγάνι. Κόβουμε τη γαλοπούλα σε φέτες και την
προσθέτουμε στο τηγάνι.

Αφαιρούμε την ομελέτα από τη φωτιά και ρίχνουμε τη μυζήθρα σε κομμάτια. Γυρίζουμε τη μία άκρη και τυλίγουμε μέχρι να δημιουργήσουμε ένα ρολό. Μεταφέρουμε σε ξύλο κοπής
και αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και με ένα μαχαίρι χαράζουμε προσεκτικά τη σάρκα. Με ένα κουτάλι αδειάζουμε τη σάρκα από τα αβοκάντο σε ένα μπολ
και προσθέτουμε κόλιανδρο ψιλοκομμένο, ξύσμα και χυμό λάιμ, κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη, ελαιόλαδο και μπούκοβο.

Απλώνουμε την ανάμεικτη σαλάτα σε ένα ξύλο κοπής και μεταφέρουμε τις άδειες φλούδες των αβοκάντο πάνω στην σαλάτα. Τις γεμίζουμε με το μείγμα από το μπολ, κόβουμε την
ομελέτα σε φέτες και βάζουμε μία φέτα πάνω σε κάθε αβοκάντο. Με ένα μαχαίρι κόβουμε το λάιμ σε φέτες. Σερβίρουμε με κόλιανδρο και τις φέτες από το λάιμ.

Πηγή: akispetretzikis.com