Θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! 

 Υλικά

  • 1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας
  • 2 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης
  • 150 γρ. καλαμπόκι (κονσέρβα)
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½  ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 250 γρ. ζαμπόν κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 9 αυγά (8+1)
  • Λίγο νερό ή γάλα
  • Ελαιόλαδο για σοτάρισμα

Διαδικασία
Παίρνουμε ένα ταψί διαμέτρου 25 εκ. και ανάβουμε τον φούρνο στους 200 στον αέρα. Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά. Ψιλοκόβουμε και βάζουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Σε 2 λεπτά προσθέτουμε το καλαμπόκι και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Σοτάρουμε για 10 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό. Βάζουμε, στο ταψί μας, το ένα φύλλο σφολιάτας. Πάνω του βάζουμε μία στρώση από το ζαμπόν.

Από το μείγμα με τα κρεμμύδια και το καλαμπόκι που πια έχει σοταριστεί, ρίχνουμε το μισό πάνω από το ζαμπόν. Ρίχνουμε και το μισό τυρί και απλώνουμε ομοιόμορφα. Σπάμε τα αυγά σε ένα πιάτο. Το κάνουμε αυτό για να είμαστε σίγουροι ότι δεν έχει μέσα κανένα τσόφλι. Αδειάζουμε τα αυγά με προσοχή πάνω στο ταψί.

Από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα κρεμμύδια, το καλαμπόκι, το τυρί (κρατώντας λίγο για πασπάλισμα) και πάνω τις υπόλοιπες φέτες ζαμπόν. Πάνω από όλα αυτά βάζουμε το άλλο φύλλο σφολιάτας και με το αυγό που έχουμε κρατήσει, αφού το χτυπήσουμε με λίγο νερό, με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας.

Κάνουμε μία δύο χαρακιές για να φεύγουν οι ατμοί κατά το ψήσιμο, ρίχνουμε και το υπόλοιπο τυρί στην επιφάνεια και ψήνουμε για 30 λεπτά.

Πηγή: akispetretzikis.com