Αυτά είναι τα 10 καλύτερα burgers που θα φάτε στο Λονδίνο (pics & vids)

Αυτά είναι τα 10 καλύτερα burgers που θα φάτε στο Λονδίνο (pics & vids)

Κρατώντας ακόμη τη γεύση του Burger Fest από το περασμένο σαββατοκύριακο, γιορτάζουμε σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Τσίζμπεργκερ, που δεν θα πρέπει να συγχέεται με την Παγκόσμια Ημέρα Χάμπουργκερ (28 Μαΐου). Η διαφορά είναι μεγάλη (ή απλά μία φέτα τυρί, όπως το βλέπει κανείς...).

Με αφορμή λοιπόν τη σημερινή ημέρα, ταξιδεύουμε μέχρι το Λονδίνο για να ανακαλύψουμε τα 10 κορυφαία τσίζμπεργκερ της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής μητρόπολης. Την επιλογή έκανε η επιθεώρηση The Drinks Business – γιατί, ως γνωστόν, τίποτα δεν «ρουφάει» καλύτερα το αλκόολ από ένα ωραίο, ζουμερό burger.

Big Matt στο Hawksmoor

Big Matt στο Hawksmoor

Με κόστος 13,50 λίρες είναι από τις ακριβότερες προτάσεις της λίστας, αλλά αν δοκιμάσει κανείς το Big Matt δεν θα θέλει να ξανακούσει για το Big Mac. Μπορεί να μοιάζουν στην εμφάνιση και στα υλικά, αλλά η ποιότητα εδώ είναι πολύ ανώτερη. Τα δύο του μπιφτέκια είναι από άριστης ποιότητας κρέας, ενώ το βρετανικό τυρί Ogleshield δεν συγκρίνεται με το πλαστικό των Αμερικανών. Μαζί με μαρούλι, κρεμμύδια, πίκλες και μυστική σάλτσα μπαίνουν σε αφράτα σουσαμένια ψωμάκια.

Veni-Moo στο Mac n Wild

Veni-Moo στο Mac n Wild

Το 2016 ψηφίστηκε το καλύτερο μπέργκερ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το Veni-Moo (11,50 λίρες) που σερβίρεται στο σκοτσέζικο εστιατόριο Mac n Wild συνδυάζει ένα μπιφτέκι από βοδινό και ένα από ελάφι, περιχυμένα με λιωμένο τυρί, σάλτσα μπερνέζ και καραμελωμένα κρεμύδια. Δύσκολο να το φας χωρίς να γίνεις χάλια… Ενώ αν θέλεις να πας την εμπειρία στο μάξιμουμ συνόδευσέ το με αμαρτωλό haggis mac n cheese.

K-Pop στο Chick ‘n’ Sours

K-Pop στο Chick ‘n’ Sours

Αυτό το θηρίο θέλει χέρια δίμετρου μπασκετμπολίστα για να το κουμαντάρεις. Αυτό οφείλεται κυρίως στο τεράστιο κομμάτι τηγανητού κοτόπουλου, κριτσινιστό απ’ έξω και απροσδόκητα μαλακό από μέσα, που συνδυάζεται με ασιατικό λάχανο, καυτερή μαγιονέζα Gochujang και ξύδι με πιπεριές τσίλι. Το K-Pop (12 λίρες) Είναι ο σταρ σε αυτό το χιπστερο-στέκι, που όμως σερβίρει φοβερά μπέργκερ και κοκτέιλ.

Το τσίζμπεργκερ του Dirty Burger

Το τσίζμπεργκερ του Dirty Burger

Από τους δημιουργούς του Soho House, το Dirty Burger είναι το ακριβώς αντίθετο από το γνωστό πριβέ κλαμπ, με φιλικά στην τσέπη (6 λίρες, για το Λονδίνο μιλάμε, έτσι;) μπέργκερ γεμάτα με πίκλες, τυρί, μαρούλι και ντομάτα. Θα τα βρείτε στο Kentish Town, το Vauxhall, το Whitechapel, το Balham, το Tooting και το Shoreditch. Μην φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε τις τριπλομαγειρεμένες πατάτες.

Piggy burger στο Bar Boulud

Piggy burger στο Bar Boulud

Η τιμή των 19 λιρών μπορεί να αποθαρρύνει πολλούς από το να περάσουν την πόρτα του Bar Boulud στο Mandarin Oriental Hotel του Knightsbridge. Αν δεν το κάνουν όμως, θα χάσουν το αριστούργημα που δημιούργησε ο σεφ Ντανιέλ Μπουλούντ. Το Piggy είναι φτιαγμένο από αργομαγειρεμένο χοιρινό που λιώνει στο στόμα, και απογειώνεται με τον συνδυασμό λάχανου και πικάντικης μαγιονέζας με πιπεριές χαλαπένιο.

Royale wit Cheese του Lucky Chip

Royale wit Cheese του Lucky Chip

Κάποτε ήταν καντίνα στους δρόμους του ανατολικού Λονδίνου, και διατηρεί αυτόν τον νομαδικό του χαρακτήρα και ως μαγαζί. Αυτή την εποχή στεγάζεται στο Dalston. Το Royale wit – και όχι with – Cheese (8,25 λίρες) κλείνει το μάτι στο αντίστοιχο μπέργκερ των McDonalds, αλλά είναι πιο σπιτικό και πολύ πιο νόστιμο. Φουλ στο τυρί, τις πίκλες και την καυτερή μουστάρδα, αποδεικνύει ότι μερικές φορές τα απλά πράγματα είναι τα καλύτερα. Άλλες εξαιρετικές επιλογές είναι τα μπέργκερ Kevin Bacon, John Candy και John Belushi.

Ibérco Pork and Foie Gras burger στο Opera Tavern

Ibérco Pork and Foie Gras burger στο Opera Tavern

Αυτό το γκουρμέ μπέργκερ (8 λίρες), ό,τι χάνει σε μέγεθος το αναπληρώνει σε γεύση. Ο σεφ Τζέιμι Θίκετ χρησιμοποιεί εκλεκτό χοιρινό Ibérico και προθέτει στον κιμά δόσεις από φουά γκρα, δίνοντάς τους μια θεϊκά πλούσια γεύση και χυμώδη υφή. Χρησιμοποιεί παλαιωμένο τυρί μαντσέγο, μαρούλι, σπιτική μαρμελάδα κρεμμυδιού, τραγανά κόκκινα κρεμμύδια και σάλτα αγιολί. Όλα αυτά μέσα σε μαλακά ψωμάκια μπριός, σερβίρονται με καυτερές και γλυκιές πιπεριές τουρσί.

Dead Hippie στο MeatLiquor

 Dead Hippie στο MeatLiquor

Το Buffalo Chicken burger που σερβίρει το MeatLiquor, με την καυτερή του σάλτσα και την υπερβολική ποσότητα μαγιονέζας είναι χωρίς αμφιβολία το καλύτερο chicken burger του Λονδίνου. Αλλά αν μιλάμε για μπιφτέκι και τσίζμπεργκερ, ο νικητής εδώ είναι το Dead Hippie (8,5 λίρες). Είναι το μπέργκερ που έβαλε το MeatLiquor στο χάρτη της γεύσης. Δύο μαριναρισμένα με μουστάρδα μπιφτέκια, medium rare ψημένα, με μπόλικο κίτρινο τυρί, πίκλες και μια επικίνδυνα εθιστική μυστική σάλτσα.

Το τσίζμπεργκερ του Bleeker St. Burger

Το τσίζμπεργκερ του Bleeker St. Burger

Κι αυτό το μαγαζί ξεκίνησε ως καντίνα, φέτος βρήκε στέγη στο Spitalfields, αλλά τα σαββατοκύριακα θυμάται την καταγωγή του και ταξιδεύει με ένα μαύρο φορτηγάκι, συνήθως στο Dalston Yard, κάτω από τη γέφυρα που είναι κοντά στο Royal Festival Hall στο Southbank. Η επιτυχία του βρίσκεται στην απλότητα: πεντανόστιμο medium rare μπιφτέκι, με κίτρινο τυρί και μια μυστική ελαφρώς καυτερή σάλτσα, μέσα σε καψαλισμένο ψωμάκι με σουσάμι. Δικό σας με 6 λίρες.

Ari Gold στο Patty & Bun

Ari Gold στο Patty & Bun

Πολλά από τα τσίζμπεργκερ σε αυτή τη λίστα μπορεί να αξίζουν την πρώτη θέση, αλλά μπορεί να υπάρξει μόνο ένας νικητής. Η δημοτικότητα του Patty & Bun παραμένει αναλλοίωτη τα τελευταία εξι χρόνια και εξακολουθεί κανείς να βρίσκει ουρές στη James’ Street. Ευτυχώς που απέκτησε «αδερφάκι» στη Liverpool Street και βελτιώθηκε κάπως η κατάσταση.

Μπορεί το Smokey Robinson με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και το μπέικον να έχει φανατικούς οπαδούς, αλλά το χρυσό μετάλλιο πάει στο Ari Gold (7,5 λίρες), με τρυφερό μπιφτέκι, λιωμένο τυρί, μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδια τουρσί και σπιτική καπνιστή μαγιονέζα μέσα σε αφράτα ψωμάκια μπριός.