Εγγυημένα γευστικά πιάτα, υλικά γιορτινά, υπέροχος χώρος. Με αρχή αυτό το τρίπτυχο, αναζητήσαμε και ανακαλύψαμε τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας και σάς παρουσιάζουμε τα γιορτινά μενού τους! 

Aleria 
Μεγάλου Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο, τηλ. 2105222633
Σεφ: Γκίκας Ξενάκης 

Μενού Χριστουγέννων 

Amuse bouche
Καβούρι 
κουνουπίδι, κουμ κουάτ, ginger
Σελινόριζα άγρια μανιτάρια, αρσενικό Νάξου, μαύρη τρούφα
Μπαρμπούνι μαϊντανόριζα, φιρίκι, κολοκύθα
Βιολογικό Χοιρινό σαλσιφί, κυδώνι, σάλτσα καφέ 
Pre dessert
Λευκή Σοκολάτα πορτοκάλι, σταφίδες, golden black
                                                                                
Τιμή: 90 ευρώ, Wine pairing + 45 ευρώ 

Μενού Πρωτοχρονιάς 

Amuse bouche
Φρέσκα Χτένια 
σελινόριζα, μανταρίνι, φύτρες ρόκας
Ραβιόλι Κοκολύθας μορχέλες, κατσικίσιο τυρί, κίτρινο παντζάρι
Φρέσκος Μπακαλιάρος κουνουπίδι, φακές, μαύρη τρούφα
Πάπια parnship, αχλάδι, κόλιανδρος 
Pre dessert
Κάστανο, μήλο, μύρτιλα, παγωτό μπαχαρικών

Τιμή: 95 ευρώ, Wine pairing + 45 ευρώ 

 

Botrini's
Βασιλέως Γεωργίου Β’ 24Β, Χαλάνδρι, τηλ: 2106857323
Σεφ: Έκτορας Μποτρίνι 

Μενού Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς 

Η πηγή της ζωής:Τάρτα με όστρακα, crème fraiche και παντζαράκια τουρσί
Το πρόσωπο της φύσης  Παντζάρι με γαύρο και καπαρόφυλλα
Greek dream: Τυροπιτάκι, μέλι Ελάτης και κάρδαμο
Umami: Ρέγγα και χόρτα
Serendipity, στον κήπο των ονείρων μου: Αργοψημένο παντζάρι, foie gras, crue de cacao και παντζάρι σε dolce forte
Το λιμάνι του ήλιου: Η σουπιά που έγινε τσιγαρέλι
Wild…: Γλυκάδια από μοσχάρι σαν ένα Κερκυραϊκό σαβόρο που ήταν και θα είναι…
Κλασικισμός: Μάγουλο και γλώσσα από μοσχαράκι γάλακτος με μαύρη τρούφα, άγρια μανιτάρια και λαχανικά σε τρία στάδια
Συμφωνία in re minore II, Allegro con spirit: Bellini
Ένας μάντης μου είπε…: Κάστανο, αχλάδι, ρούμι
Ανακάλυψέ το…: Σαν ένα ξυλάκι μελομακάρονο
Mignardise

Τιμή: 120 ευρώ 

 

ΣΠΟΝΔΗ 
Πύρρωνος 5, Παγκράτι, 2107 564 021
Σεφ: Άγγελος Λάντος 

Μενού Χριστουγέννων 

Σούπα Κολοκύθα
Κάστανο Mt Blanc
/ Τυρί ComteΤερίνα Φουά Γκρα
Χουρμάς-Λεμόνι Κονφί/ ΣουσάμιΧτένια
Σφολιάτα/ Τρούφα/ Kουλί Τοπιναμπούρ
Αστακός
Κονσομέ/ Λάδι Εστραγκόν/ Κολοκύθα- ΓκρέιπφρουτΤυρί Saint Nectaire
Πατάτες Charlotte Κονφί/ Πράσινο Μήλο/ Σαλάτα Πικρή
Τραγανή Σοκολάτα
Πιπεριά Τσίλι/ Ρευστή Κρέμα Καφέ
Τιμή: 150 ευρώ 

Μενού Πρωτοχρονιάς 

Ταραμάς Καραβίδας
Ζελέ από Θαλασσινά / Χαβιάρι Daurenki Petrossian
Καβούρι
Σελινόριζα/ Άγριοράπανο “Remoulade”/ Κόλιανδρος/ Γκρέιπφρουτ
Τοπιναμπούρ
Κονσομέ Γαρύφαλλου
με Βούτυρο/ Μαύρη Τρούφα
Χριστόψαρο
Ταντούρι
/ Παραπούλια/ Πορτοκάλι/ Καρύδα-Πιπεριά Τσίλι
Μους Τυριού Reblochon
Amontillado Sherry/ Καρύδια/ Πατάτα
Σφαίρα Καραμέλας
Kλημεντίνη Σορμπέ
/ Ελαφριά Κρέμα Βανίλιας Μαδαγασκάρης
Τιμή: 170 ευρώ 

 

CTC
Ουμπλιανής 14 & Διοχάρους 27, Αθήνα, Τηλ: 2107228812 
Σεφ: Άλεξ Τσιοτίνης 

Μενού Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς 

Oysters without oysters με κρέμα σπαμπάνιας
Επτάζυμη μπαγκέτα με χαμόν από τόνο και μαρινάτη σαρδέλα
Τάρτα από παντζάρι με παγωτό γιαούρτι, λάιμ και wasabi
Ριζότο από τοπιμαμπούρ με καφέ, αμύγδαλο και αχινό 
Τορτέλι με κρέμα μασκαρπόνε, σπαράγγια και καπνιστό κρόκο αυγού 
Τarte tatin μήλου με foie gras, καραμέλα καλαμάνσι και crisps εσπεριδοειδών 
Rossini από ουρά Wagye με καμμένη κρέμα φουντουκιού και πουρέ πατάτας
Στήθος ορτυκιού με κολοκύθα, μανταρίνι και φαγόπυρο 
Pre dessert
Το γλυκό των Χριστουγέννων
Είναι 12 η ώρα (την Πρωτοχρονιά) + Βασιλόπιτα 

Τιμή 125 ευρώ 

 

Sense 
Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, στον έβδομο όροφο του ξενοδοχείου, τηλ. 2109200240
Σεφ: Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος 

Μενού Χριστουγέννων 
Amuse Bouche -
Προζυμένιο φρεσκοψημένο ψωμί και αρωματικό βούτυρο
Βελουτέ κολοκύθας με καραβίδα, κάστανο και μανταρινάτο
Σφυρίδα με σπαράγγια, σπανάκι, κρέμα απο άγρια χόρτα και αφρό αυγολέμονο
Πέρδικα με σάλτσα από ξινόμαυρο, πουρέ & chips σελινόριζας, αχλάδι, καραμελωμένο κρεμμύδι & ταπιόκα με Ελληνικό καφέ 
Ποσέ αχλάδι με μπαχαρικά, παγωτό γιαούρτι-μέλι & crumble κανέλλας
Τιμή: 95 ευρώ + Wine pairing 35 ευρώ 

Μενού Πρωτοχρονιάς
Amuse Bouche
Προζυμένιο
φρεσκοψημένο ψωμί & αρωματικό βούτυρο
Βελουτέ πράσο-φινόκιο με σουπιά, καπνιστή σολομοπέστροφα & λάδι άνηθου
Συναγρίδα με σάλτσα κακκαβιά, πέρλες παντζαριού, κινόα, αυγοτάραχο & λαχανικά
Μοσχάρι γάλακτος με πουρέ ψητής κολοκύθας, “καμμένο” baby πράσο, άγρια μανιτάρια & σάλτσα μαύρης τρούφας
Pre Dessert
Μους ελληνικού ροζέ αφρώδους οίνου, με μελωμένη Δίπλα, γύρη και γρανίτα ρόδι
Τιμή: 125 ευρώ + Wine pairing 35 ευρώ

 

Artisanal 
Τηλ: 21 0808 6111, Ζηρίνη 2 Κηφισιά 
Σεφ: Δημήτρης Δημητριάδης 

Μενού Χριστουγέννων  
Σούπα
. Βελουτέ καρότου, πορτοκάλι, ginger, καβούρι
Σαλάτα και Ορεκτικά Σαλάτα με ψητή κίτρινη κολοκύθα παντζάρια, φακές Εγκλουβής και bruschetta με foie grass
Κανελόνι αγριογούρουνο στιφάδο, κάστανα
Κατσικίσιο τυρί gratiné Κόκκινα φρούτα, χαβιάρι βασιλικού 
Κυρίως Μάγουλα μοσχαρίσια, πουρές αγκινάρας Ιερουσαλήμ, ravioli με φρέσκα μανιτάρια
Γλυκό Mousse αμυγδάλου, καραμέλα-λευκή σοκολάτα και παγωτό αμύγδαλο-Grand Marnier

Μενού Πρωτοχρονιάς 
Welcome Drink
Σούπα 
Βελουτέ κάστανο-μανιτάρι, αχλάδι poché, ορτύκι confit
Σαλάτα μεσκλάν, καπνιστή πάπια, φουντούκια, vinaigrette ρόδι-κόκκινα φρούτα
Ορεκτικά Ravioli φρέσκων μανιταριών, κρέμα γραβιέρας, χαβιάρι τρούφας & Homemade καπνιστή σολομοπέστροφα, κινέζικο λάχανο, μήλο, vinaigrette ιπποφαές
Κυρίως Skirt μοσχαρίσιο Black Angus, πουρές πατάτας-λευκό καρότο, σάλτσα λαχανικών
Sweet Happy New Year Δέντρο λευκής σοκολάτας, καραμελωμένα μήλα, σταφίδες, παγωτό γλυκιάς κολοκύθας
Τιμή 70 ευρώ 

 

Malabar, Ξενοδοχείο The Margi 
Τηλ. 2108929000, Λητούς 11, Βουλιαγμένη
Σεφ: Παναγιώτης Γιακαλής 


 

Χριστούγεννα 
Καβούρι
μαρινέ πάνω σε ‘’πέπλο’’ από γάλα καρύδας
Mousse από κολοκύθα και φρέσκια τρούφα
Καλκάνι πάνω σε coulis σπανάκι με πατάτα και sabayon σαμπάνιας
Kοκοράκι με πουρέ, μπέικον chips και κάστανα glacés
Τάρτα με κρέμα γλυκοπατάτας και τζίντζερ και παγωτό αρωματισμένο με κανέλα
Τιμή: 98 ευρώ

Πρωτοχρονιά 
Carpaccio από Wagyu beef με τυρί Comté, σαλάτα με αντίδια και βαλσάμικο 12 ετών παλαίωσης
Αστακός με λαχανικά εποχής και αυγόκομα από bisque αστακού
Χριστόψαρο meunière πάνω σε φρικασέ θαλασσινών
Περιστεράκι με ρoλό από συκωτάκια πουλιών και foie gras
Λευκή σοκολάτα με κάστανο σε διαφορετικές υφές
Τιμή: 149 ευρώ  (Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται η είσοδος στο New Year’s Party)
 

Fuga, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Σεφ: Δημήτρης Κατριβέσης 

Μενού Χριστουγέννων

Καλωσόρισμα σαμπάνιας από τον σεφ 
Χριστουγεννιάτικη σούπα
Τραγανή σαλάτα με κάστανο, μπέικον και φουντούκι  
Dumplings γαρίδας cocktail
Χριστουγεννιάτικη πάπια Πεκίνου με σάλτσα brandy. Συνοδεύεται με πιτάκια, τηγανητό ρύζι, πίκλα αγγούρι, λαχανάκια Βρυξελλών με κάστανο, δαμάσκηνα με μπέικον, ψητή πατάτα
New-York cake με καραμέλα και αλάτι  

Τιμή: 60 ευρώ, με Wine Pairing + 30 ευρώ 

Μενού Πρωτοχρονιάς

Στρείδια, σαμπάνια και χαβιάρι
Τερίνα φουά γκρα με γλυκό κυδώνι, κανέλα και καραμελωμένο μπριός
Dumpling με αχινό, γαρίδες Αμβρακικού, Crème fraîche τριαντάφυλλο και μπισκ
Μεσογειακός μπακαλιάρος μαγειρεμένος σε σάλτσα μίσο μελιού, μαύρο σκόρδο και μανιτάρι σιτάκε
Φιλέτο μακράς ωρίμανσης. Σερβίρεται με μαύρη τρούφα, πατάτες κονφίτ, γλασαρισμένη σάλτσα εσπρέσο και αχνιστό κινέζικο Pak Choi
Επιλογή από ισπανικά και ιταλικά τυριά
Γλυκό κυδώνι και αμύγδαλα
Σορμπέ κουμκουάτ
Σοκολάτα, φουντούκι, κολοκύθα και dulce de leche
Πτι φουρ 
Μετάξι και φρούτα του πάθους

Τιμή: 90 ευρώ, με Wine Pairing + 30 ευρώ