Τεράστιες μερίδες, πλούσιες σε λαχανικά και με άφθονη την πρωτεΐνη (γαρίδες, αστακό, κοτόπουλο, rib eye κ.ά.) σε κάθε μερίδα. Ασιατικές γεύσεις που ταιριάζουν στην ελληνική γαστρονομική κουλτούρα. Επιλογές για να συνθέσει ο καθένας το δικό του αγαπημένο πιάτο. 

Τα δύο εστιατόρια Wok on Fire (Πευκών 1, Νέο Ηράκλειο, τηλ. 210.2838-928 και Αγίας Παρασκευής 10, Χαλάνδρι, 210.6890-003) προσφέρουν εντυπωσιακά γευστικό φαγητό, με ποιοτικές πρώτες ύλες, τεράστιες μερίδες και τιμές από 3,5 έως 7 ευρώ. 

Αυτοί είναι και οι λόγοι που τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα θα περάσω να πάρω ρύζι ή noodles σε πακέτο για το γραφείο και το σπίτι. Η αγαπημένη μου σύνθεση είναι καστανό ρύζι με μανιτάρια, γαρίδες, σος τεριγιάκι και λίγο καυτερό (σετσουάν).

Τόσο πλούσιες και καθαρές γεύσεις που ξεπερνούν οποιοδήποτε επιθυμία μου για μαγειρευτό φαγητό. Ακόμη ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι οι τεράστιες αυτές μερίδες έχουν μέχρι 450 θερμίδες και τα υλικά τους είναι «σπιτικά». Δηλαδή οι σος δεν είναι από έτοιμα μπουκαλάκια. Παρασκευάζονται κάθε μέρα στην κουζίνα του εστιατορίου. 

Και όταν λέω τεράστια μερίδα, εννοώ ότι άδειασα το χαρακτηριστικό κινέζικο κουτάκι (oyster pail) σε ένα πιάτο σούπας και σχηματίστηκε «βουνό».

Στα υλικά που μπορεί κάποιος να επιλέξει υπάρχουν ως βάση διάφοροι τύποι noodles και ρυζιού, στις πρωτεΐνες κοτόπουλο, γαρίδες, rib eye, αστακός, καραβίδα και φυσικά σολομός. Στα λαχανικά μπρόκολο, μανιτάρια, καλαμπόκι, πιπεριές κ.ά.

Η σπιτικές σος όπως καυτερή σετσουάν, στρειδιών, τεριγιάκι, γλυκόξινη και σατάι (με φυστικοβούτυρο). Και τέλος για γαρνιτούρα τραγανό κρεμμύδι ή σκόρδο, φρέσκος κόλιανδρος, φιστίκια κ.λπ. Όσο απλές ή όσο σύνθετες και αν είναι οι επιλογές, το τελικό αποτέλεσμα είναι πάντα εντυπωσιακό!