Το Barrio στο Μεταξουργείο (Τριπτολέμου 10, τηλ: 210.3477379) ήταν ένα από τα εστιατόρια που επισκεπτόμουν πέρυσι αρκετά συχνά. Ο χώρος, η περιοχή, αλλά πάνω από όλα οι γεύσεις και οι τιμές του, ήταν ένας από τους καλύτερους συνδυασμούς για να το μετατρέψουν σε πόλο έλξης για τα Σαββατόβραδα. Το μενού επιμελούνταν ο σεφ Τάσος Μαντής (Hytra) και η εκτέλεση από τον σεφ της κουζίνας ήταν άψογη. Γι' αυτό ήταν και από τα πρώτα εστιατόρια που πήγα με χαρά τις πρώτες φθινοπωρινές ημέρες. Ωστόσο, η χαρά δεν κράτησε αρκετά. Αν και το μενού παρέμενε το ίδιο, το μόνο που θύμιζε τα υπέροχα πιάτα ήταν τα στησίματα. 

Η σαλάτα νισουάζ (φωτογραφία) πέρυσι είχε τραγανές, ζουμερές και γλυκές πατάτες, φασολάκια άψογα βρασμένα, καπνιστό σολομό και ένα αβγό παναρισμένο με τραγανά μυρωδικά και υγρό κρόκο που έδενε με απόλυτη αρμονία όλα τα υλικά μόλις χυνόταν στο πιάτο. Ήταν ένα όνειρο! Φέτος, το πιάτο αυτό είχε πατάτες λιωμένες στον φούρνο, ένα αβγό χωρίς τραγανό κέλυφος και με σφιχτό κρόκο, τρία φασολάκια και καθόλου γεύση.  

Στο κυρίως πιάτο η χοιρινή κοιλιά πέρυσι σερβιρόταν μελωμένη, τρυφερή και ζουμερή. Τριγυρισμένη από τραγανές πατάτες Νάξου στο φούρνο και καπνιστή μελιτζανοσαλάτα. Φέτος το πιάτο αυτό ήταν επιεικώς απαράδεκτο. Το κρέας ήταν σκληρό, οι γευστικές ισορροπίες του γλυκού και του αλμυρού δεν υπήρχαν, το λίπος είχε παραμείνει άθικτο και μπούκωνε το στόμα. Τα συνοδευτικά στο ίδιο επίπεδο. Δοκίμασα μία μπουκιά και σκέφτηκα ότι δεν αξίζει να πάρω τις θερμίδες από ένα τέτοιο πιάτο. 

Το ίδιο μοτίβο ακολούθησε και με τα υπόλοιπα πιάτα. Τα γλυκά μόνο ήταν σε καλύτερο επίπεδο. 

Ρώτησα τον υπεύθυνο του εστιατορίου αν άλλαξε μάγειρας (Θάνος Μπάμπουρας) ή κάτι άλλο στην κουζίνα και με διαβεβαίωσε ότι είναι η ίδια ομάδα. Ωστόσο, η γευστική διαφορά ήταν τόσο μεγάλη, που δεν κατάφερε να με πείσει. 

Μερικές ημέρες αργότερα είχα τις πληροφορίες ότι όχι μόνο ο σεφ που πέρυσι έτρεχε την κουζίνα αποχώρησε, αλλά και ότι ο δημιουργός του μενού Τάσος Μαντής δεν συνεργάζεται πλέον με το εστιατόριο. Απλώς έχουν κρατήσει το μενού του μέχρι να βγάλουν καινούργιο. Κρίμα, μείον ένα πολύ καλό εστιατόριο στο Μεταξουργείο.