Με 50 τραπέζια και πάγκους με θέα τους διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης, άνοιξε σήμερα το πρώτο Burger King στην ηπειρωτική Ελλάδα, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

Το Burger King βρίσκεται σε σημείο που έχουν πρόσβαση και όσοι δεν ταξιδεύουν (πριν τους ελέγχους), κάτι που σημαίνει ότι οι «μερακλήδες» της αμερικανικής γαστρονομικής κουλτούρας, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο fast food όποτε επιθυμούν και όχι μόνο όταν ταξιδεύουν. 

Πρόκειται για το δεύτερο κατάστημα τους στην Ελλάδα, αφού η γνωστή αλυσίδα έκανε πρεμιέρα στη χώρα μας τον περασμένο Ιούνιο, ανοίγοντας το πρώτο της κατάστημα στο αεροδρόμιο της Ρόδου.

Τώρα προχωρά στο επόμενο βήμα με ένα νέο κατάστημα στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας, στο «Ελ. Βενιζέλος».

Ο χώρος του καταστήματος είναι περίπου 560 τ.μ., θα λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο και θα διαθέτει εκτός από τα γνωστά whopper, Big King, Chicken Royale και πρωινό.

Η έλευση των Burger King στην Ελλάδα είχε ανακοινωθεί τον Δεκέμβριο του 2014 και ο προγραμματισμός προέβλεπε ότι το πρώτο κατάστημα επί ελληνικού εδάφους θα άνοιγε το 2016.

Η είσοδος της αμερικανικής αλυσίδας θεωρήθηκε εξαρχής μεγάλη πρόκληση, καθώς είχε να συναγωνιστεί και άλλες δημοφιλείς αλυσίδες burger στην χώρα μας όπως τα Goody’s Burger House, Burgering Ηouse και τα Simply Burger.

Ως εκ τούτου επιλέχτηκε η ανάπτυξη της αλυσίδας εντός των ελληνικών αεροδρομίων. Μάλιστα οι εκπρόσωποι της εταιρείας SSP Eastern Europe & Middle East που έφερε την αλυσίδα στη χώρα μας έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω επέκτασης και σε άλλα ελληνικά αεροδρόμια.

Η Burger King ιδρύθηκε το 1954 στη Φλόριντα των ΗΠΑ, διαθέτει περίπου 14.000 καταστήματα σε 100 χώρες σε όλο τον κόσμο σερβίροντας φαγητό σε πάνω από 11 εκατ. καταναλωτές ημερησίως.

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες: