Συνοδεύετε με σως από γιαούρτι, ταχίνι, μέλι και κύμινο. 

Υλικά

  • 4 ψωμάκια για burger
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • Ξύσμα από 2 lime
  • Χυμό από 1 lime
  • 10 γρ. τζίντζερ
  • Αλάτι

Για τη σως

  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό light
  • 90 γρ. ταχίνι
  • 80 γρ. μέλι
  • ½ κ.γ. κύμινο

Για το σερβίρισμα

  • 1 ντομάτα
  • Φύλλα μαρουλιού
  • 1 αβοκάντο

Διαδικασία
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ανοίγουμε στη μέση τα ψωμάκια και πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο. Τα βάζουμε για λίγα δευτερόλεπτα στο τηγάνι για να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη. Μεταφέρουμε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά.

Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλο σε λεπτές φέτες. Βάζουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα lime, το τζίντζερ τριμμένο, αλάτι και ανακατεύουμε. Βάζουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και σοτάρουμε για 2 λεπτά και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα.

Για τη σως: Βάζουμε τα υλικά για τη σως σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.

Για τη σύνθεση: Βάζουμε 1 κ.σ. από τη σως στη βάση από τα ψωμάκια. Τοποθετούμε από πάνω το κοτόπουλο, από μία φέτα ντομάτας και από ένα φύλλο από το μαρούλι. Καθαρίζουμε το αβοκάντο και βάζουμε το ¼ σε κάθε ψωμάκι. Καλύπτουμε με τα ψωμάκια και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com