Ένα αρωματικό και πεντανόστιμο πιάτο… από το Μεξικό! 

Υλικά

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • Αλάτι +1 κ.γ.
  • Πιπέρι
  • ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 2 κ.σ. φρέσκο εστραγκόν, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένο + έξτρα για το 

Για το σερβίρισμα

  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • Χυμό από 1 λάιμ
  • 1,5 λίτρο νερό
  • 1 ματσάκι σπαράγγια
  • 2- 4 τορτίγιες
  • Αβοκαντέζα (προαιρετικά)

Διαδικασία
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε σε ένα μπολ τα φιλέτα κοτόπουλου, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, το εστραγκόν ψιλοκομμένο και τα 20 γρ. ελαιόλαδο.

Σοτάρουμε για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά και μεταφέρουμε σε ένα ταψί. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο στο κέντρο του και να «πιάσει» την επιθυμητή θερμοκρασία > 65 βαθμούς (μπορούμε να ελέγξουμε τη θερμοκρασία του με το ειδικό μαγειρικό θερμόμετρο).

Σκουπίζουμε το λάδι από το τηγάνι με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και ζεσταίνουμε 20 γρ. ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι. Κόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε λεπτές φέτες. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το χυμό λάιμ και αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά 1,5 λίτρο νερό και 1 κ.γ. αλάτι. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια από τα σκληρά κοτσάνια τους και τα μπλανσάρουμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να μαλακώσουν. Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα σπαράγγια από την κατσαρόλα και μεταφέρουμε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό να κρυώσουν. Με αυτό τον τρόπο θα διατηρήσουν το έντονο πράσινο χρώμα τους.

Σουρώνουμε και στραγγίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε τα σπαράγγια και σοτάρουμε για 1 λεπτό μέχρι  να χρυσαφίσουν ελαφρά. Αφαιρούμε από το τηγάνι. Κόβουμε το κοτόπουλο σε φέτες και πασπαλίζουμε με εστραγκόν. Σερβίρουμε με τορτίγιες και με αβοκαντέζα.

Πηγή: akispetretzikis.com