Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε φιστικοβούτυρο σοκολάτας, προσθέτοντας στο μίξερ κομμάτια σοκολάτας!

Υλικά

  • 400 γρ. αλατισμένα φιστίκια
  • 2 κ.σ. φιστικέλαιο
  • 1 κ.σ. κοφτή μέλι

Διαδικασία

Ρίχνουμε στο μίξερ τα φιστίκια και το φιστικέλαιο και τα χτυπάμε με τα μαχαίρια. Σε περίπτωση που τα φιστίκια δεν είναι αλατισμένα, ρίχνουμε και 1-2 πρέζες αλάτι.

Χτυπάμε για 3 λεπτά με 3 διακοπές για να ελέγχουμε το μείγμα μας. Δεν πρέπει στο μείγμα να υπάρχουν κομμάτια φιστικιού, ούτε να μοιάζει με σκληρή πάστα. Όσο πιο πολύ τα χτυπάμε, τόσο πιο καλό θα γίνει το μείγμα μας γιατί τα φιστίκια θα βγάλουν τα έλαιά τους και θα βοηθήσουν να γίνει το φιστικοβούτυρο μας.

Μετά, λοιπόν, από 3 λεπτά, το μείγμα μας έχει γίνει ρευστό και έχει αναπτύξει θερμότητα. Προσθέτουμε το μέλι και χτυπάμε για 5'', ουσιαστικά να κάνει 3 βόλτες.  Το φιστικοβούτυρο είναι έτοιμο! Σερβίρουμε πάνω σε φρυγανιές με μαρμελάδα φράουλα. 

Πηγή: akispetretzikis.com