Πιπεριές, σπανάκι, τσένταρ απογειώνουν το πιάτο…

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. σπανάκι
  • 250 γρ. φαρφάλες πολύχρωμες, βρασμένες
  • 8 αβγά
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 200 γρ. τσένταρ τριμμένο
  • 5 ντοματίνια

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180, στον αέρα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Παίρνουμε ένα τηγάνι διαμέτρου 30 εκ., που να μπορεί να μπει και σε φούρνο (με μεταλλικό χερούλι, όχι πλαστικό γιατί θα λιώσει), το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο για να ζεσταθεί.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε το σπανάκι και το αφήνουμε για 1-2 λεπτά, έως ότου μαραθεί και χάσει τον όγκο του.

Ρίχνουμε και τις βρασμένες φαρφάλες και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Σπάμε τα αβγά σε ένα μπολ. Πασπαλίζουμε με το αλάτι, το πιπέρι και το τριμμένο τσένταρ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός ώστε να διαλυθούν τα αβγά.

Αδειάζουμε το μείγμα των αβγών στο τηγάνι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Μεταφέρουμε το τηγάνι στον φούρνο και το αφήνουμε για 20-30 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα αυγά και να σφίξει η φριτάτα μας.

Αποσύρουμε από τον φούρνο και αφήνουμε τη φριτάτα για 10 λεπτά μέσα στο τηγάνι. Έπειτα, την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα, γαρνίρουμε με τα ντοματίνια, τα οποία έχουμε κόψει στη μέση, και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com