Ρεπορτάζ για το vegan μενού των Marks & Spencer, του οποίου οι πληροφορίες στις συσκευασίες προειδοποιούν για αλλεργίες σε αβγό και γάλα δημοσιεύουν οι Times του Λονδίνου. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η δημοσιογράφος Μόλι Μος, η νέα σειρά προϊόντων Plant Kitchen των Marks & Spencer, προειδοποιεί όσους vegan έχουν διατροφικές αλλεργίες στο γάλα ή το αβγό, να μην καταναλώσουν πιάτα όπως ποπ κορν από κουνουπίδι, πράσινο ταϊλανδέζικο κάρυ και μανιτάρια στρογκανόφ. 

Δηλαδή ενώ vegan γεύματα έτσι κι αλλιώς δεν περιέχουν κανένα απολύτως ζωικό προϊόν, τα μικρά γράμμα στη συσκευασία προειδοποιούν ότι όσοι είναι αλλεργικοί στα συγκεκριμένα ζωικά προϊόντα δεν πρέπει να τα καταναλώσουν. 

Εκτός από τους vegan, πολλοί είναι οι άνθρωποι με διατροφικές αλλεργίες ή δυσανεξία σε ζωικά προϊόντα, που προτιμούν τη συγκεκριμένη διατροφή. Και εφόσον δουν να αναγράφεται ότι το φαγητό είναι για vegan, το καταναλώνουν άφοβα. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν τα μικρά γράμματα των Marks & Spencer που μπορεί να αποβούν μοιραία ακόμη και για τη ζωή κάποιου που δεν θα τα διαβάσει, αλλά θα παραμείνει στο νόημα της λέξης «vegan», η οποία ξεκαθαρίζει ότι μπορεί να καταναλωθεί από το συγκεκριμένο κοινό.