Στα 10 καλύτερα ποτά του χειμώνα κατατάσσει η βρετανική εφημερίδα Guardian το ρακόμελο με μεγάλο ενθουσιασμό. Μάλιστα, δίνει και τη συνταγή, ενώ παράλληλα προτείνει τους καλύτερους χώρους στην Αθήνα που μπορεί κάποιος να απολαύσει το απόλυτο ποτό του χειμώνα. 

Η κλασική συνταγή του ρακόμελου 

  • 100ml τσικουδιά
  • 35 γραμ.μέλι (κατά προτίμηση πευκόμελο δεν θολώνει και δίνει κεχριμπαρένιο χρώμα)
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 3-4 γαρύφαλλα (καρφάκια).

Εκτέλεση 
Ζεσταίνετε σε ένα μπρίκι την τσικουδιά με την κανέλα και τα γαρύφαλλα και προσθέτετε το μέλι. Αφήνετε το ρακόμελο σε σιγανή φωτιά για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς με ένα ξύλινο κουτάλι. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφαιρέστε την κανέλα και τα γαρύφαλλα.

Εκτός από το ρακόμελο, τα υπόλοιπα 9 ποτά με παράδοση που κέρδισαν με τη γεύση τους και τη ζεστασιά τους τους συντάκτες της εφημερίδας, είναι:

Δείτε τη gallery που ακολουθεί...