Η σάλτσα είναι που δίνει άλλη γεύση στο φαγητό και το κάνει πεντανόστιμο! 

Υλικά
Για το κρέας

  • 500 γρ. χοιρινός λαιμός χωρίς κόκαλο
  • 2 αβγά μεσαία
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • Πιπέρι
  • 60 γρ. αλεύρι
  • 1 λίτρο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

  • 1 καρότο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 3 μανιτάρια champignon
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 2-3 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. σόγια σως
  • 100 γρ. γλυκόξινη σάλτσα
  • 1 κ.σ. σησαμέλαιο

Για το σερβίρισμα

  • Ρύζι μπασμάτι
  • Φρέσκος μαϊντανός

Διαδικασία

Για το κρέας:  Σε ένα ξύλο κοπής κόβουμε το κρέας σε λεπτές λωρίδες. Το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα αβγά, την πάπρικα, το σκόρδο, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Βάζουμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.

Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να κάψει καλά. Τηγανίζουμε το κρέας σε δύο δόσεις για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα σε ταψί με απορροφητικό χαρτί.

Για τη σάλτσα: Κόβουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια, το καρότο και τα φρέσκα κρεμμύδια σε μικρά κομμάτια. Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Βάζουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη σόγια σως, την γλυκόξινη σως, το κρέας και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε το σησαμέλαιο και αφαιρούμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και μαϊντανό.

Πηγή: akispetretzikis.com