Σκέτο γλύκισμα, ένας ιδιαίτερος πειραματισμός που αξίζει τη δοκιμή σας. 

Υλικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 1 χοιρινό ψαρονέφρι (400 γρ.)
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 3 κλ. δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα
  • 3 κ.σ. βαλσάμικο
  • Πλιγούρι, για το σερβίρισμα
  • Θυμάρι, για το σερβίρισμα

Για το chutney

  • 600 γρ. φρέσκος ανανάς
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ.  ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 γρ. νερό
  • 1 πράσινη πιπεριά τσίλι
  • ½ κ.γ. κουρκουμάς
  • 1 κ.γ. κάρυ
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 4 λοβούς κάρδαμο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 στον αέρα. Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε το ψαρονέφρι. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ψαρονέφρι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, τα φύλλα δεντρολίβανου και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. 

Σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα. Σβήνουμε με το βαλσάμικο και αφήνουμε να εξατμιστεί. Μεταφέρουμε το ψαρονέφρι σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά. Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε για 3-4 λεπτά να ξεκουραστεί το κρέας πριν το κόψουμε σε φέτες.

Για το chutney: Καθαρίζουμε τον ανανά. Κόβουμε τον ανανά σε κύβους και το κρεμμύδι σε φέτες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τον ανανά, τη ζάχαρη και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.

Σβήνουμε με το νερό και προσθέτουμε την πιπεριά κομμένη σε φέτες, τον κουρκουμά, το κάρυ, την κανέλα και το κάρδαμο. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά μέχρι να μειωθούν τα υγρά της κατσαρόλας.
Σερβίρουμε μαζί με το ψαρονέφρι και το πλιγούρι. Πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com