Το μυστικό επιτυχίας αυτής της συνταγής είναι τα διαφορετικά αρώματα και τα πλούσια υλικά. 

Υλικά

  • 450 γρ. φασολάκια πλατιά κ.τ.ψ. Μπάρμπα Στάθης
  • 500 γρ. σπαγγέτι Νο 5
  • Αλάτι
  • 350 γρ. λουκάνικο χωριάτικο
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 10 ντοματίνια
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 50 γρ. λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 200 γρ. φέτα

Για το σερβίρισμα
Ρίγανη

Διαδικασία

Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει, βάζουμε τα φασολάκια, τα μακαρόνια, αλάτι και βράζουμε για 10 λεπτά. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

Κόβουμε τα λουκάνικα σε φέτες, τα βάζουμε στο τηγάνι και τα σοτάρουμε μέχρι να βγάλουν το λάδι τους. Κόβουμε τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια, το κρεμμύδι και τα σκόρδα σε λεπτές φέτες, τα βάζουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.

Στη συνέχεια, βάζουμε τα ντοματίνια, τον πελτέ και σοτάρουμε. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε τη ζάχαρη και 2 κουτάλες από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια. Σουρώνουμε τα φασολάκια με τα μακαρόνια και τα βάζουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά.

Προσθέτουμε τη ρίγανη, τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με ρίγανη.

Πηγή: akispetretzikis.com