Στο τέλος, περιχύνετε με φλεγόμενη βότκα! 

Υλικά

  • 150 γρ. μαύρες σταφίδες
  • 150 γρ. ξανθιές σταφίδες
  • 150 γρ. χοντροκομμένα δαμάσκηνα
  • 175 ml μαυροδάφνη
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 150 γρ. τρίμματα ψωμιού
  • 150 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 150 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο
  • 1 κ.γ. μπέικιν
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 4 μέτρια αβγά
  • 1 πράσινο μήλο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 125 γρ. βότκα για φλαμπέ

Διαδικασία
Τοποθετούμε τις σταφίδες, τα δαμάσκηνα και την μαυροδάφνη σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε 3-4 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε στη άκρη να κρυώσουν. Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράζει σε μέτρια φωτιά.

Βουτυρώνουμε πολύ καλά μια φόρμα (20 εκ. στρογγυλή με τρύπα) για πουτίγκα χωρητικότητας 1,7 lt της όποιας δεν ξεχνάμε να βουτυρώσουμε και το καπάκι. Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετούμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη βότκα και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.

Ρίχνουμε στο μπολ το μείγμα φρούτων-κρασιού και ανακατεύουμε άλλο λίγο μέχρι να πάνε παντού τα φρούτα. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα, πιέζουμε το μείγμα να πάει ομοιόμορφα παντού και τοποθετούμε το καπάκι.
Τοποθετούμε τη φόρμα στην κατσαρόλα με το καυτό νερό και προσέχουμε πάντα το νερό να είναι μέχρι τη μέση της φόρμας, ελέγχουμε συχνά να δούμε αν το νερό έχει εξατμιστεί. Σε αυτή την περίπτωση προσθέτουμε πάλι νερό μέχρι την μέση.

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά και με σκεπασμένη κατσαρόλα για 4 ώρες. Μετά τις 4 ώρες, αφαιρούμε προσεκτικά τη φόρμα από την κατσαρόλα και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου. (Μπορούμε να το προετοιμάσουμε μέρες πριν και να το αφήσουμε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να το χρειαστούμε)

Πριν σερβίρουμε βράζουμε άλλες 3 ώρες. Αφαιρούμε με προσοχή τη φόρμα από την κατσαρόλα, βγάζουμε το καπάκι και αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο.

Για το φλαμπέ: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη βότκα και τη στιγμή που είναι ζεστή, αλλά δεν έχει βράσει, αφαιρούμε από τη φωτιά και με ένα σπίρτο ανάβουμε τη βότκα. Περιχύνουμε την πουτίγκα με τη φλεγόμενη βότκα. Μπορούμε, επίσης, να ρίξουμε τη ζεστή βότκα πάνω στην πουτίγκα και στη συνέχεια να βάλουμε φωτιά.

Πηγή: akispetretzikis.com